Esteu preparats per a la vostra pròxima crisi existencial en 8 bits?

3 min

Esteu preparats per a la vostra pròxima crisi existencial en 8 bits?

L’alumni Albert Barqué-Duran ens presenta “Slowly Fading into Data”, un joc experimental que tracta d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades.

Després dels projectes d’art, ciència i tecnologia presentats aquests últims anys en biennals d’art, festivals d’art electrònic i museus d’arreu del món com “VESTIBULAR_1” i “The Zero-Gravity Band” (amb Marc Marzenit), “My Artificial Muse” (amb Mario Klingemann), o “Ultimate Emoji”, aquest 2022 m’he atrevit a llençar el projecte més personal, nostàlgic i més íntim que he fet fins ara.

“Slowly Fading into Data” és la història contemplativa d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades, en informació pura. Un viatge transformador sobre el significat de l’ésser humà, els límits de l’experiència, l’existència i la identitat.

Es tracta d’un joc experimental d’acció-aventura, narratiu i interactiu (a més a més de ser un sintetitzador retro!). Està dissenyat per ser jugat més d’una vegada i descobrir tots els seus secrets ocults, opcions, easter eggs i finals alternatius. Una intensa experiència audiovisual cinematogràfica que empeny la percepció dels 8 bits i posa a prova les habilitats d’exploració i filosòfiques.

L'"Edició Col·leccionista" del joc "Slowly Fading into Data".
El joc, en una Game Boy Color ©.

Un dels principals elements visuals de l’estètica de “Slowly Fading into Data” és un forat negre dibuixat en format “píxel-art”, inspirat en els recents descobriments de l’Event Horizon Telescope Collaboration (EHT). L’abril de 2001 l’EHT va obtenir la primera imatge d’un forat negre al centre de la galàxia M87, i aquest mes de maig (2022) han obtingut la segona imatge directa d’un forat negre: Sagitari A*, al centre de la Via Làctia.

L’objectiu d’aquest projecte és desafiar els mètodes estàndard de producció audiovisual combinant la “baixa tecnologia” (consola retro de 8 bits) amb l’alta tecnologia (Intel·ligència Artificial i disseny de so procedimental) en les indústries del videojoc. L’experiència conté peces artístiques de 8 bits dissenyades i produïdes mitjançant tècniques d’IA (aprenentatge automàtic aplicat a les arts visuals). També compta amb música i disseny de so procedimental de 8 bits que experimenta i explota el maquinari de so d’aquesta icònica família de consoles.

El cartutx també conté la banda sonora original completa de l’experiència “Slowly Fading into Data” i té una funcionalitat extra com a sintetitzador retro, que s’utilitzarà per a performances audiovisuals en directe.

La banda sonora original, part integral del joc.

Edicions, compatibilitats i plataformes

Llançat oficialment el 7 de juliol, “Slowly Fading into Data” permet dues opcions per jugar-hi: una versió física o una versió digital. En el cas de la versió física, se’n pot adquirir una còpia de l’“Edició Col·leccionista” (Inclou: caixa segellada + llibre d’art + cartutx personalitzat) o l’“Edició d’Artista” (Inclou: caixa segellada + llibre d’art + cartutx d’edició única i limitada pintat a mà per jo mateix + funda protectora). Aquesta experiència és compatible amb Game Boy Color ©, Game Boy Advance ©, Game Boy Advance SP ©, Analogue Pocket © i altres consoles compatibles amb aquest tipus de cartutxos.

Pel que fa a la versió digital, es pot aconseguir a STEAM i jugar en un PC o en qualsevol altre maquinari compatible amb els jocs de STEAM (per exemple, STEAM DECK).

  • Alumni de la Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses. És artista i investigador en Tecnologies Creatives i Art Digital, i va obtenir un doctorat i un postdoctorat en Ciencies Cognitives al Centre for Mathematical Neuroscience de la City, University of London (Regne Unit).



Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Coneixes el projecte Horitzons UPF? L’alumni Pere Vicens, participant en l’edició de l’any passat, ens explica la seva experiència.
Vicenç Hernández Reche, alumni de la Diplomatura en Ciencias Empresariales, nos acerca al mundo de la digitialización y el sector inmobiliario.
Sara Suárez Gonzalo, alumna e investigadora en POLCOM – UPF, analiza cómo el big data afecta a las elecciones políticas.
Mar Fernández i Ariadna Romans, alumni representants de la joventut espanyola d’EGAT, ens expliquen la segona part del programa, mig any després de la primera formació.