Esteu preparats per a la vostra pròxima crisi existencial en 8 bits?

3 min

Esteu preparats per a la vostra pròxima crisi existencial en 8 bits?

L’alumni Albert Barqué-Duran ens presenta “Slowly Fading into Data”, un joc experimental que tracta d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades.

Després dels projectes d’art, ciència i tecnologia presentats aquests últims anys en biennals d’art, festivals d’art electrònic i museus d’arreu del món com “VESTIBULAR_1” i “The Zero-Gravity Band” (amb Marc Marzenit), “My Artificial Muse” (amb Mario Klingemann), o “Ultimate Emoji”, aquest 2022 m’he atrevit a llençar el projecte més personal, nostàlgic i més íntim que he fet fins ara.

“Slowly Fading into Data” és la història contemplativa d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades, en informació pura. Un viatge transformador sobre el significat de l’ésser humà, els límits de l’experiència, l’existència i la identitat.

Es tracta d’un joc experimental d’acció-aventura, narratiu i interactiu (a més a més de ser un sintetitzador retro!). Està dissenyat per ser jugat més d’una vegada i descobrir tots els seus secrets ocults, opcions, easter eggs i finals alternatius. Una intensa experiència audiovisual cinematogràfica que empeny la percepció dels 8 bits i posa a prova les habilitats d’exploració i filosòfiques.

L'"Edició Col·leccionista" del joc "Slowly Fading into Data".
El joc, en una Game Boy Color ©.

Un dels principals elements visuals de l’estètica de “Slowly Fading into Data” és un forat negre dibuixat en format “píxel-art”, inspirat en els recents descobriments de l’Event Horizon Telescope Collaboration (EHT). L’abril de 2001 l’EHT va obtenir la primera imatge d’un forat negre al centre de la galàxia M87, i aquest mes de maig (2022) han obtingut la segona imatge directa d’un forat negre: Sagitari A*, al centre de la Via Làctia.

L’objectiu d’aquest projecte és desafiar els mètodes estàndard de producció audiovisual combinant la “baixa tecnologia” (consola retro de 8 bits) amb l’alta tecnologia (Intel·ligència Artificial i disseny de so procedimental) en les indústries del videojoc. L’experiència conté peces artístiques de 8 bits dissenyades i produïdes mitjançant tècniques d’IA (aprenentatge automàtic aplicat a les arts visuals). També compta amb música i disseny de so procedimental de 8 bits que experimenta i explota el maquinari de so d’aquesta icònica família de consoles.

El cartutx també conté la banda sonora original completa de l’experiència “Slowly Fading into Data” i té una funcionalitat extra com a sintetitzador retro, que s’utilitzarà per a performances audiovisuals en directe.

La banda sonora original, part integral del joc.

Edicions, compatibilitats i plataformes

Llançat oficialment el 7 de juliol, “Slowly Fading into Data” permet dues opcions per jugar-hi: una versió física o una versió digital. En el cas de la versió física, se’n pot adquirir una còpia de l’“Edició Col·leccionista” (Inclou: caixa segellada + llibre d’art + cartutx personalitzat) o l’“Edició d’Artista” (Inclou: caixa segellada + llibre d’art + cartutx d’edició única i limitada pintat a mà per jo mateix + funda protectora). Aquesta experiència és compatible amb Game Boy Color ©, Game Boy Advance ©, Game Boy Advance SP ©, Analogue Pocket © i altres consoles compatibles amb aquest tipus de cartutxos.

Pel que fa a la versió digital, es pot aconseguir a STEAM i jugar en un PC o en qualsevol altre maquinari compatible amb els jocs de STEAM (per exemple, STEAM DECK).

  • Alumni de la Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses. És artista i investigador en Tecnologies Creatives i Art Digital, i va obtenir un doctorat i un postdoctorat en Ciencies Cognitives al Centre for Mathematical Neuroscience de la City, University of London (Regne Unit).Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Ignacio Concha, divulgador y alumni del Máster Universitario en Estudios del Discurso, nos invita a leer su novela Darwin en el país desconocido.
Alumni Immaculada Miracle challenges us to frame climate change and COVID-19 within Plato’s Allegory of the Cave.
Per celebrar el Dia del Llibre, un any més hem recollit un seguit de novel·les, assajos, còmics… escrits i traduïts per alumni.
Daniela Ochoa nos acerca el caso histórico “Chevron-Texaco”. A día de hoy, el desastre ambiental (producido por petróleo) más grande del mundo.