Soc Àrea Tallers

3 min

Soc Àrea Tallers

Aida Bresolí, fundadora i CEO de MeLoc, i Alba Bresolí, Production Manager i alumni de Comunicació Audiovisual, ens acosten al seu projecte: una plataforma que ofereix tot tipus d’espais privats per a rodatges i sessions de fotos que va créixer a l’Àrea Tallers.

MeLoc és una plataforma col·laborativa que posa en contacte propietaris i propietàries d’espais aptes per rodatges amb creatius que busquen una localització per anar a gravar o fotografiar. Aquest marketplace d’espais per rodatges va sorgir de la necessitat de trobar espais diferents i assequibles pels nostres projectes audiovisuals i de les ganes de descobrir nous espais a la nostra ciutat. També, MeLoc s’ha convertit en una alternativa per mantenir aquests espais en moments en què els ingressos han baixat, però que el sector dels rodatges continua treballant, o per jubilats com en Rafael, en una font d’ingressos extres i de distracció.

Igual que un Airbnb, però per a filmmakers, els futurs amfitrions poden pujar el seu espai a la nostra web i els productors o professionals de l’audiovisual s’hi poden posar en contacte directament. Nosaltres sempre estem disponibles en cas que sorgeixin dubtes per posar el preu, les condicions del rodatge o introduir l’amfitrió al funcionament dels rodatges. Cada dia hi ha més espais que apareixen a la pàgina web, podeu veure els més populars al nostre Instagram. El nostre moment preferit és quan ens podem escapar a visitar aquests espais i conèixer la persona que els fa tan especials.

Per a nosaltres, l’Àrea Tallers va ser l’oportunitat que estàvem esperant

Poder estar en un espai enmig de la universitat ja et desperta la creativitat, però si a més hem pogut despertar la curiositat dels estudiants, encara millor! MeLoc, va aterrar a la millor facultat per testejar i millorar els seus serveis.

Vam començar podent gaudir molt dels espais. Poder tenir un espai dedicat exclusivament al projecte és vital per avançar, treballar en noves funcionalitats i amarar-te de l’energia dels veïns de la Residència de l’Àrea Tallers, que com nosaltres treballen amb la cultura des de diferents camps.

No obstant això, l’Àrea Tallers no només és un espai, sinó també un hub amb professionals que vetllen pel bon funcionament del teu projecte. La Teresa Roig pensa contínuament en com escalar i fer d’altaveu dels projectes. Gràcies a la seva mirada hem vist noves oportunitats i idees, com també gràcies als mentors de cada àrea que ens estan ajudant cada dia a aprendre més i omplir els buits de coneixement per encaminar el projecte cap a la direcció correcta.

Un dels espais de rodatge de la plataforma col·laborativa MeLoc.

El coronavirus ha fet que aquest any hagi estat dur, lent. Ens han fet plantejar si hauríem de continuar o havíem de canviar el plantejament i la direcció que anhelàvem seguir. Per sort, tenir gent a prop, ens fa pensar que l’única opció és mirar cap endavant. Tot i haver estat un any especial hem pogut fer una web nova que automatitza moltes de les tasques que fèiem manualment fins al moment, com també ampliar el territori obrint mercat a Londres. Cada dia tenim la sort de tenir més clients i espais únics amb amfitrions i amfitriones excel·lents que descobreixen i es fan experts de rodar a casa. Una aventura que sembla despertar-se a mesura que la COVID-19 s’apaga.

Per tot això i molt més, formar part de la Residència de l’Àrea Tallers és una gran experiència, donem les gràcies a les grans companyes i mentores que tenim ben a prop i sobretot a la Universitat Pompeu Fabra com a promotora d’aquests projectes culturals.

  • Fundadora i CEO de MeLoc. Apassionada del cinema, la fotografia i les produccions visuals. Amb experiència en producció, periodisme i comunicació.



  • Production Manager de MeLoc i alumni de Comunicació Audiovisual. Actualment també és assistent en la creació i producció del tercer llargmetratge d'Eva Vila, AROMA. Hi dona suport en la producció (logística, location scouting, entrevistes, gravació teaser, redacció per a fons de desenvolupament) i participa en la traducció del guió del film.



Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Un juego de fútbol hecho por un alumnus #madeinpompeu y que se puede jugar en cualquier sitio.
L’alumni Albert Barqué-Duran ens presenta “Slowly Fading into Data”, un joc experimental que tracta d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades.
L’alumnus Alexandre Codina dona alguns consells pràctics per millorar les finances personals.
Deu alumni han participat en les ponències de les UPF Gender Talks. Et presentem qui són!