Nelumbo, un videojoc intimista, proper i creat #EnResidènciaTallers

2 min

Nelumbo, un videojoc intimista, proper i creat #EnResidènciaTallers

L’alumni del Grau en Comunicació Audiovisual Albert del Arco ens convida a conèixer Nelumbo, un videojoc desenvolupat a l’Àrea Tallers.

De caràcter intimista i proper, Nelumbo és un videojoc en desenvolupament que explica la història d’un viatger habitant d’un univers que està perdent la memòria i els records, i al qual se li assigna una missió: explorar diferents planetes per recobrar la memòria de la seva comunitat.

Aquest projecte va néixer com a Treball de Final de Grau de Comunicació Audiovisual en col·laboració amb Enginyeria Informàtica. En acabar-lo, vam decidir que volíem continuar expandint aquest món i aquests personatges, i que era un projecte pel qual valia la pena apostar.

A l’equip de Nelumbo, format per la Marta Freixas, l’Erich Lerbs i jo mateix, l’Albert del Arco (juntament amb altres col·laboradors), disposàvem de la creativitat i les ganes de dur a terme el joc, però no teníem ni l’estabilitat ni determinades eines per poder escalar i ampliar el projecte. I aquí quan va entrar la convocatòria En Residència de l’Àrea Tallers, que ens donava l’opció de professionalitzar el nostre videojoc, alhora que ens formava i ens posava en contacte amb el món empresarial.

Obstacles superats

El cert és que el camí dels videojocs indie no és gens fàcil. És un món molt precari i en el que l’esperit vocacional és crucial per fer progressar les teves idees. Hem passat per diverses peripècies i l’equip darrere Nelumbo ha mutat pel camí, però gràcies a les mentories i a la xarxa de contactes que ens ha procurat la convocatòria En Residència de l’Àrea Tallers, no només hem aconseguit sobreposar-nos a aquestes situacions i assolir aquesta estabilitat, sinó també donar a conèixer Nelumbo a diversos actors del sector.

Diversos personatges del videojoc Nelumbo.

Un espai per desfermar la creativitat

És per aquests motius que emplacem a tot aquell que tingui projectes i esperit creatiu, i que potser no sap exactament com tirar-los endavant, que busquin aquesta ajuda i aquesta empenta que En Residència ens ha donat a nosaltres. És una gran oportunitat, i des de l’equip de Nelumbo estem molt agraïts del suport que ens han donat.

  • Alumni del Grau en Comunicació Audiovisual i actualment cursa Màster en Creació de Videojocs a la UPF Barcelona School of Management. Amant del cinema i els videojocs, i amb ganes de continuar aprenent sobre aquests mons.Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Les alumni Mar Fernández i Ariadna Romans són dues de les 24 joves seleccionades arreu de l’Estat per representar la joventut espanyola en el projecte.
Teresa Saborit va decidir deixar la professió d’Economista per dedicar-se a allò que més li agradava: escriure.
Victoria Castro, alumni de Humanidades y miembro de UPF Sènior, nos narra su experiencia por el Sudeste Asiático y unas palabras que cambiaron la perspectiva de su viaje.
L’alumni Eva Brescó ens parla de la seva recent experiència a Bòsnia, on es va trobar amb diverses traves per dur a terme la seva tasca d’ajuda amb l’ONG Acció Solidària i Logística.