Nelumbo, un videojoc intimista, proper i creat #EnResidènciaTallers

2 min

Nelumbo, un videojoc intimista, proper i creat #EnResidènciaTallers

L’alumni del Grau en Comunicació Audiovisual Albert del Arco ens convida a conèixer Nelumbo, un videojoc desenvolupat a l’Àrea Tallers.

De caràcter intimista i proper, Nelumbo és un videojoc en desenvolupament que explica la història d’un viatger habitant d’un univers que està perdent la memòria i els records, i al qual se li assigna una missió: explorar diferents planetes per recobrar la memòria de la seva comunitat.

Aquest projecte va néixer com a Treball de Final de Grau de Comunicació Audiovisual en col·laboració amb Enginyeria Informàtica. En acabar-lo, vam decidir que volíem continuar expandint aquest món i aquests personatges, i que era un projecte pel qual valia la pena apostar.

A l’equip de Nelumbo, format per la Marta Freixas, l’Erich Lerbs i jo mateix, l’Albert del Arco (juntament amb altres col·laboradors), disposàvem de la creativitat i les ganes de dur a terme el joc, però no teníem ni l’estabilitat ni determinades eines per poder escalar i ampliar el projecte. I aquí quan va entrar la convocatòria En Residència de l’Àrea Tallers, que ens donava l’opció de professionalitzar el nostre videojoc, alhora que ens formava i ens posava en contacte amb el món empresarial.

Obstacles superats

El cert és que el camí dels videojocs indie no és gens fàcil. És un món molt precari i en el que l’esperit vocacional és crucial per fer progressar les teves idees. Hem passat per diverses peripècies i l’equip darrere Nelumbo ha mutat pel camí, però gràcies a les mentories i a la xarxa de contactes que ens ha procurat la convocatòria En Residència de l’Àrea Tallers, no només hem aconseguit sobreposar-nos a aquestes situacions i assolir aquesta estabilitat, sinó també donar a conèixer Nelumbo a diversos actors del sector.

Diversos personatges del videojoc Nelumbo.

Un espai per desfermar la creativitat

És per aquests motius que emplacem a tot aquell que tingui projectes i esperit creatiu, i que potser no sap exactament com tirar-los endavant, que busquin aquesta ajuda i aquesta empenta que En Residència ens ha donat a nosaltres. És una gran oportunitat, i des de l’equip de Nelumbo estem molt agraïts del suport que ens han donat.

  • Alumni del Grau en Comunicació Audiovisual i actualment cursa Màster en Creació de Videojocs a la UPF Barcelona School of Management. Amant del cinema i els videojocs, i amb ganes de continuar aprenent sobre aquests mons.Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Alumni Alp Öktem introduces us to SuportMuTu project, non-profit cooperative Col·lectivaT’s answer to COVID-19.
Per celebrar el Dia del Llibre, un any més hem recollit un seguit de novel·les, assajos, còmics… escrits i traduïts per alumni.
Eloy Romero Blanco nos explica cómo la beca Fulbright le permitirá proseguir un “viaje” apasionante que empezó de niño.
Laia Dosta va veure com esclatava el cop d’Estat al país africà mentre hi treballava amb la seva ONG, Djouma.