Onetap o com connectar esdeveniments i assistents

3 min

Onetap o com connectar esdeveniments i assistents

L’alumnus Miquel Martí ens apropa a Onetap, el seu projecte d’emprenedoria en transformació tecnològica i interactiva.

Soc el Miquel Martí, Graduat en Enginyeria de Telemàtica per la Universitat Pompeu Fabra l’any 2013 i fundador de Onetap. Juntament amb el meu soci, Ricard Alsina, estem liderant un projecte d’emprenedoria en transformació tecnològica i interactivitat.

En acabar la carrera, vaig posar-me a buscar feina de seguida, com la majoria de companys i, afortunadament, vaig trobar-ne molt ràpidament a una empresa de ciberseguretat. Cinc anys després, l’any 2018, tot i que m’agradava la feina pròpiament, no em sentia del tot realitzat. En aquell moment no tenia les coses gens clares i vaig marxar uns mesos al sud-est asiàtic per agafar perspectiva. En tornar, estava decidit: volia dedicar-me a crear i innovar, tot podent escollir per quins clients treballar, així que vaig començar el meu camí d’emprenedoria.

Després de molt escriure i dibuixar idees, pensar-les i conversar-les, vaig patentar un dispositiu electrònic, per ajudar a músics a fidelitzar el públic de les seves actuacions en directe, va néixer Onetap. Es tractava d’un aparell portable i amb wifi on tothom proper a l’artista pogués connectar-s’hi i obtenir funcionalitats digitals exclusives, tot promovent les seves xarxes socials. Per exemple, el públic podia votar a temps real la cançó del concert que més els hi havia agradat, així l’artista podia obtenir informació rellevant sobre la seva audiència.

Residència Tallers: tornar a la UPF, un pas endavant

En el procés de convertir Onetap en un negoci viable, vaig presentar el projecte a la UPF, concretament a la primera edició de residència Tallers, amb la gran sort d’acabar sent un dels sis escollits. Actualment tenim oficina a l’àrea Tallers del Campus de la Comunicació, a Poblenou, i gràcies a l’ajuda de múltiples professors i col·laboradors de la universitat a través de mentories,  recalcant a la Teresa Roig com a coordinadora, Onetap ha evolucionat d’una manera formidable. Sobretot, hem deixat enrere la patent, per adoptar un model de negoci més viable i sostenible, alliberant-nos de la necessitat de fabricar productes a la Xina.

Així doncs, avui dia, ja tenim un model de negoci definit i viable. Som una empresa emergent de disseny d’aplicacions mòbils, amb les que creem experiències enriquidores a exposicions, espectacles i conferències. Hem vingut a revolucionar l’enllaç entre esdeveniments i els seus assistents. Amb l’objectiu de proporcionar un accés ràpid i directe a les nostres aplicacions, apostem per la fórmula única de Onetap: aplicacions mòbils que no requereixen instal·lació als dispositius dels usuaris, subministrades mitjançant xarxes wifi “Hotspot”.

Onetap crea interactivitat entre els assistents a un esdeveniment i qualsevol escenari. Ho fa a través d'una tecnologia que no requereix que l'usuari instal·li cap app al seu dispositiu.

La situació actual és prometedora, ja hem establert contacte amb tres importants entitats culturals, dedicades a les exposicions i al món de l’art en general, i hem obtingut molt bona rebuda. Estem dissenyant projectes a mida per a algunes de les activitats que ofereixen, i esperem que de cara a mitjans d’any ja estiguin operatives de cara al públic.

Així mateix, també estem projectant un espectacle multidisciplinari amb la divulgadora científica Nanocaedre, candidata als premis Barcelona i a la Festa de la Ciència. En aquest cas, es tracta d’un espectacle d’arts escèniques: ball i música en directe, fusionat amb interactivitat amb el públic. Tot per transmetre coneixement sobre el funcionament de la nanotecnologia i les seves aplicacions en medicina, canvi climàtic i altres camps.

En definitiva, estem en un moment excitant del projecte. Òbviament la pandèmia mundial suposa un repte afegit, ja que es tracta d’un projecte de transformació digital, en un món on la presencialitat s’ha vist altament afectada. Però la connexió física entre les persones no desapareix, seguim i seguirem anant a concerts, visitant museus a tort i a dret i, assistint a conferències i debats. És per això que, proposar una solució tecnològica innovadora, que promou i reclama la recuperació dels espais físics i de la cultura real, tot superant les barreres que la COVID-19 imposa, no és només una declaració d’intencions; és una necessitat social indiscutible.

  • Fundador de Onetap i alumnus del Grau en Enginyeria de Telemàtica.Comparteix aquesta entrada

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Com es gestiona la salut mental en l’àmbit universitari? L’alumna Maria Alba ens explica la seva experiència amb la gestió d’un trastorn de la conducta alimentària.
L’alumnus Adrià Arbués, un dels guanyadors del concurs #HiloTesis, ens explica com la seva passió ha mutat en els seus estudis de doctorat.
Un article sobre el Projecte Horitzons, en què l’alumna Marta Soria Heredia ens explica la importància d’apropar la universitat als alumnes d’institut.
Teresa Saborit va decidir deixar la professió d’Economista per dedicar-se a allò que més li agradava: escriure.