Les de l’hoquei, tot comença a la Pompeu

3 min

Les de l’hoquei, tot comença a la Pompeu

L’alumni Natàlia Boadas ens confessa que no és de les persones que ho tenen tot clar. Però això l’ha portat per un camí ple de reptes, sorpreses i aprenentatges fins a ser una de les co-creadores de Les de l’hoquei.

Sempre he admirat les persones que ho tenen clar. Que saben quin volen que sigui el seu futur professional i es marquen els objectius necessaris per aconseguir-ho. Jo, mai he estat una d’aquestes persones. I això, m’ha portat moltes sorpreses però suposo que la més destacada és treballar com a guionista per una sèrie de TV3 i Netflix.

La primera pedra per crear la sèrie: un TFG i una festa a l’Apolo

Per entendre el conjunt de casualitats que ens van portar a crear Les de l’hoquei i per no trencar amb el tòpic més tòpic de la Universitat, tot va començar en una pre-festa abans d’anar a Apolo. Jo encara no tenia grup per fer el meu Treball de Final de Grau ja que havia escollit l’itinerari de guió i no coneixia ningú que el fes. Mentre explicava a un amic que segurament el dia següent demanaria canviar d’itinerari, em va senyalar a dues noies de classe que hi havia a la festa: la Laura Azemar i l’Ona Anglada. Elles també feien guió i segur que m’acollirien al grup. Així que, de camí a Apolo els hi ho vaig demanar, em van dir que sí de seguida i aquella nit ens vam fer la nostra primera foto, dibuixant les sigles TFG amb l’ajuda d’uns gots de cubata.

Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet, les creadores #madeinpompeu de Les de l'hoquei.

Uns mesos després, havíem d’entregar una proposta per al nostre treball i encara no teníem res, bé tenir teníem aquella foto a Apolo però no ens servia. Pocs dies abans de l’entrega, vam saber que hi havia una altra noia, la Marta Vivet, que, com jo, no tenia grup per fer el treball. Així que, el dia abans de presentar la proposta, vam quedar per primer cop totes quatre. Per sort, ens vàrem entendre de seguida, totes teníem ganes d’explicar una història en què les protagonistes fossin noies adolescents i, gràcies a la vinculació de la Marta amb el món de l’hoquei patins, vàrem pensar que seria una bona idea fer una sèrie d’unes jugadores d’hoquei.

I allà, quatre noies que no havíem treballat mai juntes, vam pensar que era una bona idea ajuntar-nos per passar el nostre últim any de carrera tancades a una peixera de la biblioteca, creant Les de l’hoquei. Però no va ser fins que vàrem fer un taller de guió amb en Marc Crehuet que ens vam motivar per rodar el capítol pilot. Així que l’estiu després de graduar-nos, ens vam embarcar en un rodatge que no hagués estat possible sense l’ajuda de molts dels nostres companys i companyes de la Pompeu.

Aquell capítol pilot mai ha sortit a la llum, però de tots aquells dies de rodatge en vam treure un tràiler amb el que ens vam presentar al Pitching del Clúster Audiovisual, on vam cridar l’atenció de TV3. A partir d’aquest moment tot van ser reunions amb productores fins que vam trobar Brutal Media amb qui vam començar a treballar per vendre el projecte a TV3 i posteriorment a Netflix.

Tot això va ser l’any 2016 i avui, hem emès dues temporades de Les de l’hoquei i hem escrit el llibre Les de l’hoquei: l’estiu que ens va fer créixer. Si en algun moment a aquelles quatre noies que feien un cafè per primer cop a la plaça Gutemberg de la Pompeu els haguessin dit que la idea que estaven a punt de tenir les portaria per un camí ple de reptes i d’aprenentatge i que els canviaria la vida per sempre, no s’ho hagueren cregut.

Ah, per cert, evidentment, la primera foto de les quatre juntes ens la van fer al lavabo de noies d’Apolo.   

  • Co-creadora i guionista de Les de l'hoquei i alumni del Grau en Comunicació Audiovisual.Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Per celebrar el Dia del Llibre, un any més hem recollit un seguit de novel·les, assajos, còmics… escrits i traduïts per alumni.
Són importants els referents femenins per al desenvolupament laboral d’una dona? Fins a quin punt comptar o no amb aquestes referents pot influir en l’èxit professional?
Coneixes el projecte Horitzons UPF? L’alumni Pere Vicens, participant en l’edició de l’any passat, ens explica la seva experiència.
Entre la incredulitat i la desesperació, l’alumni de Global Studies Pau Ruiz ens explica com va viure l’assalt al Capitoli, resultat d’allò que ell defineix com “conseqüència de l’inici de la fi de la veritat, d’uns anys marcats per les fake news i una administració desacomplexada en la mentida”.