Contactes, el millor camí professional!

2 min

Contactes, el millor camí professional!

Treballar una xarxa de contactes adequadament et proporcionarà informació sobre actualitat de mercat, tendències i evidentment oportunitats laborals.

Treballar una xarxa de contactes adequadament et proporcionarà informació sobre actualitat de mercat, tendències i evidentment oportunitats laborals. Això és el que anomenem “networking”, una habilitat essencial que has d’aprendre pel seu valor en els diferents àmbits professionals. No sols ja pròpia d’empresaris, autònoms i freelance que cerquen clients o negocis. Tothom n’és capaç i no cal estar buscant activament feina per fer-ho.

Avui podria ser un bon moment per començar, i ho farem amb les persones més properes: professors, tutors, família, companys, alumni, veïns, amics… Et portarà una mica de dedicació, decidir una estratègia i tenir paciència, perquè els resultats no seran immediats. Però segur que aconseguiràs la resposta més encertada per als propòsits professionals que t’hagis plantejat.

En aquests moments LinkedIn és la xarxa social dels professionals per excel·lència. El teu millor aliat virtual per practicar networking i establir sinergies que t’ajudaran a gestionar la teva carrera professional.

Què hi ha a LinkedIn?

  •  Vora 660 milions de professionals actius a escala mundial, 12 milions a Espanya (dels quals, el 60-80% volen millorar la seva feina actual, potenciar relacions comercials o bé ampliar i compartir coneixement).
  • Més de 30 milions d’empreses registrades.
  • Més de 20 milions de llocs d’ofertes de treball per a júniors, sèniors i direcció; i també pràctiques per a estudiants classificades per països, ciutats, sectors, àrees funcionals i empreses.
  • Més de 100 mil articles publicats a la setmana.
  • Professionals de recursos humans i headhunters que l’utilitzen diàriament per captar talent i avaluar els seus candidats.

Tot el que LinkedIn et pot aportar

  • Crear i mantenir una xarxa de contactes molt valuosa. És el lloc ideal per interactuar amb professionals sense envair la seva intimitat, empreses/institucions, i grups de treball/investigació. El 80% de les ofertes no es publiquen, sorgeixen dels contactes. Aquí ho deixo!
  • Potenciar la teva marca personal. LinkedIn és molt més que un currículum en línia. A temps real podràs evidenciar el professional que ets: la teva candidatura, formació, competències i/o experiència, capacitat per establir relacions… Diferencia’t així d’altres candidats!
  • Intercanviar coneixements amb altres professionals. Podràs participar en grups, en debats i donar la teva opinió sobre un tema concret que sigui del teu interès o sector. El que arribaràs a aprendre, a més de poder millorar la teva reputació professional!
  • Mantenir-te al dia de l’actualitat i adquirir coneixement i formació amb les publicacions dels teus contactes, empreses o grups que t’interessin. Obtindràs informació sobre sectors, tendències, inspiració per millorar les teves competències i/o formació.
  • Posicionar-te perquè et trobin els ocupadors que fan servir els motors de cerques. Si has fet bona feina en aquesta xarxa, vet aquí on volem arribar: tot i no estar buscant feina, la feina et podria trobar a tu! Seria magnífic, oi? Pensa que actualment és la millor web d’ocupació.

Recorda, a LinkedIn: connecta, troba, fes que et trobin. Impulsa la teva carrera professional. Informa’t i comparteix!

Esperem que amb aquesta informació estiguis decidit a començar i/o activar la teva xarxa de contactes. Si ets estudiant i/o alumni de la UPF, i encara tens dubtes o qualsevol consulta, demana una cita d’orientació amb el Servei de Carreres Professionals.

Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
L’alumni Helena Bech ens narra la seva història fins a arribar a treballar a TravelPerk, l’unicorn català líder en viatges de negoci.
Xavier Galceran, alumni del Grau en Enginyeria de Telemàtica, ens parla sobre la ciberguerra arran de la crisi a Ucraïna.
Eloy Romero Blanco nos explica cómo la beca Fulbright le permitirá proseguir un “viaje” apasionante que empezó de niño.
L’alumni Albert Barqué-Duran ens presenta “Slowly Fading into Data”, un joc experimental que tracta d’un humà, que muta lentament i es converteix en dades.