Autoconeixement en temps de confinament

2 min

Autoconeixement en temps de confinament

Coneixes realment quins són els teus punts forts i debilitats? Et proposem fer unes petites reflexions que et poden apropar a trobar la teva vocació.

El coronavirus ha canviat sobtadament l’escenari de les nostres vides. D’un dia per l’altre ens hem trobat amb una situació totalment nova, complexa i de canvi: en una gran crisi global. Segurament, a molts de nosaltres ens agradaria tornar en un segon a la nostra vida d’abans, malgrat que en el seu moment la consideréssim rutinària o estressant. O potser voldríem canviar de professió o trobar la nostra primera feina; però la incertesa actual no dóna pistes clares sobre quan acabarà tot això. 

Així doncs, què us sembla si aprofitem per deixar de mirar les xarxes, els grups de Whatsapp –que treuen fum–, les notícies a totes hores, i fem un petit esforç de mirar-nos cap endins? Potser hi trobaríem recursos i eines que ens ajudarien a millorar la nostra vida un cop tornem a la ‘normalitat’. 

Si el temps i les ganes t’ho permeten, et convido a fer unes petites reflexions que et poden apropar a trobar la teva vocació. Esperem que aquestes preguntes siguin un bon punt de partida per començar a descobrir què és el que pots oferir al món!

Què és el que se’t dóna bé? 

  • Què t’agrada fer durant el teu temps lliure?Actualment, disposem de més hores lliures; això ens permet fer coses que abans no tenien cabuda al nostre calendari i amb les quals les hores ens passen volant (massa).
  • Fem un exercici d’imaginació: a partir d’ara, si t’oferissin dissenyar cursos en línia o fer-te un canal de Youtube, què és el que t’agradaria ensenyar als altres? No cal ser la persona més experta: si tens un 7 en coneixements de la disciplina que t’ha vingut al cap, està bé. Hi haurà molta gent sense aquest nivell de competència que necessitarà aprendre.
  • Hi ha alguna cosa de tu que t’hagi sorprès en positiu del teu caràcter? Creativitat, empatia, dinamisme, escolta activa, capacitat d’organització…

Què és tot allò que et desperta curiositat? 

  • L’era del coneixement ens permet accedir a la informació amb una llibertat mai abans vista. A quin tipus de continguts accedeixes? Quins tipus de lectures fas?
  • De quins temes t’agrada parlar amb les persones amb qui et comuniques?

Com somies la teva vida professional ideal?

  • A quins sectors, projectes o tipus de tasques veus el teu futur professional?
  • Quina manera de treballar t’estimaries més en un futur?Molts de nosaltres estem experimentant per primer cop el teletreball. I potser més d’un ho afegirà al seu llistat de requisits per a una feina futura.

Què és el que et mou cada matí a donar el millor de tu? 

  • Pensa què és el que et preocupa o t’emociona més de la situació actual. En què t’agradaria aportar el teu gra de sorra? La destrucció de l’ocupació? Els homenatges veïnals al cos de personal sanitari? Que la gent adopti gossos només per passejar-los? La soledat de moltes persones grans? Qui no deixa de queixar-se però no fa res?

Analitza aquests neguits i trobaràs pistes d’allò que valores i què és important per a tu. 

Esperem que aquestes preguntes siguin un bon punt de partida per començar a descobrir què és el que pots oferir al món! Si ets alumni o estudiant de la UPF i vols aprofundir en el teu autoconeixement, a la UPF no parem i t’oferim orientació professional virtual. Demana’ns la teva sessió i comença el viatge.

Comparteix aquesta entrada

LinkedIn
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Un article sobre el Projecte Horitzons, en què l’alumni Marc Crespo comparteix la seva experiència durant el voluntariat.
Txell Fàbregas, alumna d’Humanitats, ens explica el seu projecte Oks&Bo: una subscripció literària mensual per a criatures d’entre 3 i 7 anys.
Coneixes el projecte Horitzons UPF? L’alumni Pere Vicens, participant en l’edició de l’any passat, ens explica la seva experiència.
La comunitat Alumni UPF amplia els seus horitzons amb la creació dels Chapters Internacionals UPF, la nova iniciativa de la nostra universitat.